Ons leven kan iedereen overkomen

Helga Zorn

Sociaal ondernemer

Nieuw over//

 

Boek: Ons leven kan iedereen overkomen / Nieuw initiatief De Burgerpraktijk

29 mei 2017

Op 29 mei hebben we een bijeenkomst gehad om onze missie en visie aan te scherpen. We werken hierin samen met Werk & Inkomen, het UWV en betrokken bewoners van Overvecht. Onze werktitel is op dit moment: De Burgerpraktijk.

20 maart 2017

Eerste gezamenlijke overleg met Gemeente Utrecht, UWV en burgers om te zien welke samenwerking er mogelijk is en op welke manier.

13 februari 2017

Overleg met Wethouder Everhardt, managers Werk en Inkomen en redactieteam boek. Met 6 mensen van de gemeente en 5 mensen van ons team een intrigerend gesprek gehad over het hoe, waarom en samenwerking om verder te komen.

Daarnaast heeft de wethouder aangegeven ook onze ambassadeur te willen zijn en ons project te promoten. Wordt vervolgd, het begin is er!

18 januari 2017

Het eerste verkenningsgesprek met het UWV! Een bijzonder en insprirerend gesprek gehad met Jaap en Maartje. Wat ons vieren betreft gaan we in een actief samenwerkingsverband aan de slag.

Meer over dit gesprek hier....

december 2016

Lancering van ons boekje tijdens het stadsgesprek Utrecht.

 

13 juli 2017

Vandaag hebben we met Daniëlle Koelemij van Stroom NL gesproken over ondersteuning en aansluiting van ons initiatief! We zijn vanaf nu geadopteerd als nieuw initiatief en trotse Burgerpraktijk stromers! Blijf ons volgen, binnenkort meer!

8 maart 2017

Brainwritingsessie om met een goed gemixte club mensen te komen tot een naam voor dit initiatief, werkstructuur en duidelijke doelstelling. Want samen vanaf de grond beginnen met elkaar geeft vertrouwen voor alle partijen die mee willen doen.

 

24 januari 2017

De film I, Daniël Blake gezien.

Hoe een film inzichtelijk maakt wat wij in dit boekje beschrijven....

Hoe een systeem dat bedoelt is om mensen te helpen diezelfde mens helemaal kapotmaakt als er alleen regels gevolgd worden.....

17 januari 2017

Presentatie Boek op Nieuwjaarsreceptie platform Overvecht Gezond.

3 maart 2017

Overleg met PvdA fractievoorzitter Hans Spekman. Ook hij heeft het boekje gehad en ingezien en was geraakt. Een gesprek volgt om verder te bespreken welke vervolgstappen we gezamenlijk kunnen gaan maken, met wie we kunnen samenwerken en onze krachten met alle geïnteresseerden kunnen bundelen.

19 januari 2017

Tijdens overleg platform Gezonde Wijk Overvecht presentatie boek en ervaringen.

Dit plan ging helaas wegens ziekte niet door.....

Meer weten klik hier ......

 

16 januari 2017

Strategie bespreken voor het komende jaar! Welke mooie stappen kunnen we allemaal nog gaan maken?